Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 28 juli 2023

Sinead en studie-opname.


 Sinead O'Connor; RIP.

Sinead O'Connor heeft altijd indruk op mij gemaakt. Vaak met goede muziek en af en toe schreeuwende provocatie. Opgegroeid in Ierland, een moeilijke jeugd, een fantastische stem. Ze heeft heel haar leven gevochten tegen onrecht, misbruik, de katholieke kerk en discriminatie. Ze had een boodschap! 

(PS. Er is een goede documantaire over haar leven en muziek gemaakt)


En zo kwamen we plotseling aan op een van de laatste dagen in juli en kregen de komende studenten te horen of ze een plaats hebben veroverd op een voortgezette studie. Jaaa!!! Casper kan beginnen met de studie Chiropractie. Hij koos voor opstart in februari 2024 want dan kan hij nog even doorwerken bij de post en een aardig centje verdienen voor hij "een arme student" wordt.😏😀  De studie duurt in totaal 6 jaar! De opleiding is maar in een paar landen in Europa te vinden; Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Spanje en hier in DK in Odense. Hier moet je een authorisatie hebben om als chiropractor te mogen werken.

Voor de uitgelootte aanvragers is er de Uddannelsesguide. Daar werkte ik ook vroeger mee samen. Als iedereen vakantie heeft zitten zij klaar om iedereen te helpen!

3 opmerkingen:

  1. Het is zo bijzonder dat ze een echte hit had, maar het publiek koesterde haar.
    Wat een mooie studie gaat Casper doen een dankbaar beroep.
    Mijn vroegere Chiropractor had zijn studie in Engeland gedaan.
    Voor Casper is de studie een thuiswedstrijd. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Inderdaad, vroeger ook bij ons het paard van de schillenboer met oogkleppen.
      De stier kan alleen naar beneden kijken.

      Verwijderen
  2. Wat een bof: ingeloot worden. Het lijkt me zo moeilijk voor de kinderen die pech hebben en iets moeten gaan doen wat niet hun keus is

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!