Het leek wel alsof we in de jaren zeventig beland waren wat eten betrof.
Een feestje ter ere van een jongeman die 18 werd en zijn zusje dat afgelopen zomer slaagde voor het gymnasium. Een familiefeestje met een man of 18 en natuurlijk is er dan weer volop eten en drinken.
Een feestelijk gedekte tafel en voor iedereen een potje appelmarmelade om mee naar huis te nemen. Gastvrij! Dat is Helle!
Vooraf een garanalencocktail à la jaren zeventig. Hoge glazen, fijngesneden slablaadjes, een berg garnalen en een tomaatje en citroenschijfje er bovenop.
Pauze om de benen te strekken.
Een warm buffet dat bestond uit twee soorten aardappelgerechten, een salade van broccoli en tomaten en twee schalen met rosa rundvlees en gebraden varkensvlees.
Pauze om rond te wandelen en een praatje te maken met degene die aan de andere kant van de lange tafel zaten
Tot slot: fruitsalade met rauwe crème. Fruitsalade; een lekker goed en ouderwets idee. De råcrème kwam uit een pakje, waarvoor schoonmoeder (83) haar neus ophaalde. Dat moet je zelf maken kind. Veel lekkerder. Ze heeft wel gelijk. Het is gemakkelijk te maken en daarom hier het recept.
Nou aan het feest mankeert niks, heerlijke smaakmakers om elkaar te verrassen. Hans
BeantwoordenVerwijderen@ het bandje kwam uit Eindhoven
@ men schrijft zich in voor de uitdaging, financial weet ik niet hoe het was geregeld.
VerwijderenWat een leuke en lekkere gerechten allemaal!
BeantwoordenVerwijderenLekker! En een mooie gelegenheid
BeantwoordenVerwijderen