Kruidkoek
Wij kennen geen zelfrijzend bakmeel in Denemarken, daarom is ons recept met bloem en bakpoeder (natriumcarbonaat) Je kunt het vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Ingrediënten:
300 g bloem en 2,5 tl bakpoeder / of 300 g zelfrijzend bakmeel
200 g bruine basterdsuiker
3 el speculaaskruiden (of meer als je hem kruidiger wilt)
0,5 tl zout
250 ml. karnemelk
150 g sinaasappeljam
Alles goed mixen/roeren. Bakvorm invetten. Koek in de oven ca. 160 graden (mijn oven is erg warm, ik zet hem op 150 graden). Af laten koelen en dan inpakken in plastic huishoudfolio.
Oh ja, mijn koek was klaar na precies een uur, maar sommige ovens doen er ietsje langer over. De priktest wijst het uit ;-)
Vooral die sinaasappeljam vind ik verrassend en het lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat Bertie zegt, maar ik ga hem zeker uitproberen. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk kruidkoek, liefst met veel speculaaskruiden, net als kruidnootjes.
BeantwoordenVerwijderenIk kan het beter niet in huis halen want ben gelijk verslaafd. Hans
@ hier staan op hotspots prullenbakken, maar zelf op een meter afstand gooit men nog de rommel op straat.