Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 24 november 2023

Hans Christian Andersen

 


Voor mijn verjaardag kreeg ik van onze zoon een entree-billet voor het nieuwe HC Andersen museum in Odense en hij ging zelf gezellig mee. Alleen al het museum zelf, het gebouw, de tuinen er omheen en de hele toegang ernaar toe was de moeite meer dan waard.

En van binnen.....vanalles over de wereldberoemde Hans Christian Anderen. Die man schreef naast 156 avontuurlijke sprookjes ook drie reisverslagen, talrijke dagboeken, een flink aantal romans, gedichten en toneelstukken. Wij keken, wij zagen, wij luisterden en genoten.

Het is niet echt een museum voor kinderen. HC Andersen schreef voor kleine maar vooral voor grote mensen. Oh ja, er waren ook sprookjes; om te luisteren en te zien. De sneeuwkoningin, de nachtegaal van de keizer, het lelijke jonge eendje, de dappere landsoldaat, de prinses op de erwt onder andere. 

De sprookjes lopen lang niet altijd goed af en velen hebben een moraal in zich. Ze zijn nog steeds erg geliefd.


Voor de kinderen is er het "VilleVau", een zaal met fantastische kostuums, waar je je kunt verkleden als prinses, soldaat of trol. Daar gingen wij niet heen ;-)
Wij gingen namelijk een lekker biertje drinken; aten nacho's en sloten af in een gezellig café met een Irish Whiskey.

Het was een heerlijk cadeau! 

Bedankt!!💝
3 opmerkingen:

 1. Andersen heeft toch veel vreugde in ons leven gegeven.
  Als kind genoot ik al van zijn sprookjes.
  Het museum heeft hij wel verdiend.
  Een gezellig uit voor beide. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zou ik daar graag rondkijken. Ik ben Andersenfan. Was al in Odense. Nou staat het niet in de planning, maar wie weet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk cadeau. Daar kun je nog vaak aan terugdenken. Het nieuwe museum zijn we (nog) niet in geweest. Maar buiten hebben we wel rond gekeken. Het is erg mooi geworden vind ik. Met de mooie tuin eromheen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!