Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 5 januari 2024

Winterblog

Woensdag regende het pijpenstelen en het stormde zo hard dat er grote stukken strand zijn verdwenen. Ik ging met Sandra naar het storcenter in Kolding, waar alles overdekt is en waar dit keer maar weinig mensen waren. Sandra is eind volgende week jarig en ik vroeg of ze zelf mee wilde om een cadeautje uit te zoeken. We slaagden en dronken gezellig koffie met iets lekkers voor we naar huis reden


In de nacht van woensdag op donderdag begon het te sneeuwen. Hier ligt maar een paar centimeter, maar in het noorden en langs de oostkust is veel meer gevallen.
Er werd aangeraden om alleen op weg te gaan als het hoog nodig was en dat was het waarschijnlijk voor veel mensen. Die kwamen vast te zitten; op de snelweg tussen Horsens, Aarhus en Randers zaten veel auto's/mensen meer dan 24 uur vast. Vrachtwagens die dwars over de weg stonden of niet omhoog de afrit op konden. Dat moet een elende geweest zijn; je zal maar en nacht in je auto moeten doorbrengen. De politie en de verkeersdienst hebben er flink van langs gekregen (maar die konden er waarschijnlijk ook niks aan doen). Gelukkig zijn er geen mensen ziek geworden of ergere dingen gebeurd.


Enfin, de timmerman kwam al vroeg gisterenmorgen en schoof zelf een pad door de  sneeuw om het niet mee naar binnen te slepen. (ik ruimde later de oprit en stoep). De aardige timmerman werkte noest door de hele ochtend (natuurlijk kreeg hij koffie, een boterham en wat te drinken) en rond een uur of een was de hal klaar. Als het warmer weer wordt komt hij terug om de deur te maken. Die sluit moeilijk en moet verhangen worden. Een timmerman waarop je kunt rekenen!


Het vriest dat het kraakt en het is spiegelglad Ook al zijn de sneeuwruimers op veel plaatsen aan het werk geweest ligt er op veel plaatsen nog veel sneeuw of "zwart ijs". De afvalbakken moet ik regelmatig ontdooien; de brievenbus zat dicht en ook het bovenraam laat ik maar voor wat het is.  


De chef is snipverkouden en ik heb zojuist wat boodschappen gehaald. Te voet, met een rugzak op en m'n snowboots aan. De zon scheen heerlijk, maar ook dat krijgt de temperatuur niet boven het vriespunt.
Het blijft voorlopig vriezen. Koning winter regeert.

2 opmerkingen:

 1. Ik zou het leuk vinden als hier eens een flink pak sneeuw viel! Echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is het weer niet veel beter, meer noordelijker is het volop winter.
  Een bezoekje aan het storcenter is gezelliger dan buiten.
  Toch ook sneeuw, ja voor sommige mensen is het een ramp.
  Een mooie warme vloer is het geworden, daar word je wel vrolijk van.
  Beterschap voor Chef. Hans

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!