Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 10 februari 2024

Bakkerij

Denen zijn enorme liefhebbers van vers gebakken brood. De bakkers zijn al vroeg in de ochtend open (meestal vanaf 6 uur, ook in het weekend!) en de broodjes vliegen over de toonbank. De bakker op de Vesterbrogade ging weer open. Een jong paar nam het zaakje over en daar zijn we maar wat blij mee.


De chef was er al vroeg bij en kocht "2 håndværkere" en "1 birkes" plus een heel brood.Zoveel verschillende broodjes worden er hier gebakken (horn, gifler, skagenslap, grov birkes, rundstykke, birkes, grov bolle....en nog meer)

Gisteren bakte ik zelf.

pølsehorn

Muffins met fruit uit de tuin.

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk. Als ik moet kiezen tussen een lekkere broodmaaltijd met veel verschillende soorten en lekker beleg en een gewone warme maaltijd, kies ik voor het brood. Maar hier is niks open. Ja de supermarkten, die wel en die hebben ook brood.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw baksels zien er ook heerlijk uit. Toen de kinderen klein/jong waren, reden wij altijd 's nachts naar DK. En dan om 6 uur naar de bakker, geweldig vonden de kinderen (en wij ook) dat Nog steeds gaan wij heel graag in DK naar de bakker, en net als Bertie zijn wij dol op een mooie broodmaaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vers gebakken brood is zo heerlijk en het ruik ook zo lekker.
  Jou baksels doen niet onder aan die van de bakker. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik vind vers brood zooooooooooooo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!