Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 22 februari 2024

Boter, kaas en eieren.

We zijn weer thuis na een weekje Nederland. Even er tussenuit; even een frikandel proeven voor de chef en een kroketje voor mij. Hagelslag, atjar-tjampoer en appelstroop in het mandje; iedereen blij. Dingen die je hier niet kunt kopen en die daarom uitzonderlijk smaken.

Vroeger was het goedkoper in NL, maar nu zijn de prijzen net als hier. Niemand kan meer klagen dat het duur is in Danmark. 

We bezochten een tante, mijn zus en zwager en lunchten met met mijn ene broer en schoonzus. De andere broer en zijn vrouw zitten in Florida ;-).

We hadden een fijn hotel in het midden van het land! Dat had zelfs een fietskelder waar de fietsen gestald én opgeladen konden worden. Je eigen fiets mee is toch wel fijn. 

We aten chinees (sushi met meer), indonesisch, pannekoeken, een frietje mèt en de laatste avond zalige vis in het hotel. Ik ben een paar kilo aangekomen ook al fietsten we bijna elke dag. Pyt, die gaan er wel weer af.


De IJsel, de Rijn en de Waal zijn uit hun voegen getreden en vier keer zo breed als normaal.
De Maas zeker ook.

We zagen volop krokusen en narcissen. Die zijn hier voorlopig nog niet te zien. Ook al wees de thermometer in Nederland dezelfde temperatuur aan als hier in ons noordelijker landje, maken de wind en het zeewater het hier heel wat frisser. Jippie, zo krijgen we twee keer voorjaar! 

6 opmerkingen:

  1. Ik zit te lachen om die kroket. Dat zou ik geloof ik het liefst willen als ik ergens woonde waar die niet te krijgen is. En je laatste zin duidt op een optimistisch karakter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een echt Hollands bezoek, mis een bord boerenkool of zuurkool.
    Toch fijn om elkaar weer te ontmoeten.
    Ondanks dat het eerst duurder was in Denemarken hebben we er mooie vakanties gehad. Hans

    @ het enige wat geldt is dat het pand een een gemeentelijk monument is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook alleen maar een douche en ben er tevreden mee.

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijk bezoek aan NL hadden jullie. Ook fijn om bijna al je familie weer te zien. Leuk hoe jij omgekeerd dingen mee naar DK neemt, wij nemen allerlei dingen uit DK mee naar NL.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo'n bezoekje aan je familie en je geboorteland. Mijn man bestelt in NL na langdurig verblijf in Italië ook graag brood met kroket en een glas karnemelk ernaast!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kan me voorstellen dat jullie het fijn hadden bij jullie bezoek hier. En weer lekker lekkers meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!