Ze gooien hier weinig tegen de vlakte. Flats, etagegebouwen, rijtjeshuizen..alles wordt ouder. Ook behuizing. De millieu-eisen zijn ook anders nu. Een aantal flats mm staan er al sinds de jaren 50, anderen, zoals hier achter, zijn gebouwd in de jaren 70. Daar zit asbest in, radon in de grond; of een ander soort vervuiling. Wongen die nu niet meer voldoen aan de eisen voor een gezond leefmillieu. Ergo, er moet gerenoveerd worden en flink ook. 84 rijtjeshuizen, 500 woningen in Sønderparken, net zoveel in Korskærparken en Skanderparken zijn intussen klaar. Appartementen op Holbergsvej, Christiansberg en Amaliegården waar ook honderden woningen liggen zijn in volle gang. En terwijl er gerenoveerd wordt worden de bewoners andere woningen aangeboden. Ze kunnen kiezen of ze permanent ergens anders willen wonen of dat ze na de renovatie weer terug willen in hun oude buurt.
En er is tot nu toe plaats genoeg voor herbehuizing!! Je kunt zelfs kiezen of je liever hier of liever daar wilt wonen. De huisbaas betaalt de verhuizing en het eventueel opslaan van inventaris. Je hebt het recht op hetzelfde aantal vertrekken als je nu hebt.
Maar aan alles zit een nadeel; Je moet een aantal maanden je huis uit! en de huur stijgt natuurlijk. Maar waarschijnlijk krijg je dan ook wat meer huursubsidie. Daar tegenover staat dat je een nieuwe badkamer en keuken krijgt; nieuwe ramen en deuren, soms een andere indeling van de woning en vaak komt er een lift, zodat de woningen klaar zijn voor ouderen.
Tja, kom daar eens mee aan in Nederland ;-)
In grote steden worden de oude woningen ook gerenoveerd, de bewoners naar een tijdelijk onderkomen met achter laten van hun inboedel.
BeantwoordenVerwijderenHet is afwegen wat het beste is voor de bestaande omgeving. Hans
Dat klinkt goed zeg! Veel beter dan hier waar de woningnood echt enorm is.
BeantwoordenVerwijderen