Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 9 april 2024

Trail in Røsnæs (noordwest Sjælland)

 

Hij was de enigste Nederlander ;.)

Nog vlug even een boterham bij een benzinepomp voor het begin van de trail. Wij tweetjes (broertje en ik) hadden al heel vroeg ontbeten en dat zou te weinig energie geven voor de trail later op de dag.

Het was per slot van rekening 32 kilometer die mijn zoon en broer zouden lopen, door een heuvelachtig gebied met flinke stijgingen en vrij diepe en modderige dalen.

Het had de dagen ervoor vreselijk veel geregend, maar op de dag zelf was het droog en de temperatuur was redelijk.

Tijdens de run, die toch zo'n drie á vier uur duurt gingen wij, de transporteurs, even kijken hoe Kalundborg eruit ziet.
We dronken koffie, keken rond in de winkelstraat en kochten wat kleine dingen.Daarna gingen we lunchen bij Café Dyrehøj waar ook een wijngaard bij hoort. Natuurlijk proeven in de proeverij, waar de gin en whiskey naar zeggen okay waren (ik dronk niks, want ik was de chauffeur) en de wijn waterig smaakte. Er is gewoon niet genoeg zon en warmte in dit land. Bier brouwen, als van oudsher, past beter met ons klimaat.

Er was ook een kaasproeverij en ik kocht een stuk crèmige gorgonzola voor de chef.Een kop koffie op een bankje bij het water en toen kwam de eerste melding : Jeff was binnen. Een half uurtje later had Kees ook de eindstreep gehaald.


Wat een prestatie!
Er zit precies twintig jaar leeftijdsverschil tussen deze twee heren. 
De volgende dag: Geeneens spierpijn!


1 opmerking:

  1. 32 kilometer de heren weten wel waar ze voor hebben getraind.
    Er was ook veel te proeven en te smullen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!