Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 16 september 2024

Natuurnamen

Zaterdag waren wij uitgenodigd voor de lunch bij een oude kennis en haar "nieuwe" man. De chef heeft samengewerkt met haar vorige echtgenoot, die een paar jaar geleden gestorven is. Het contact stierf daarna een beetje uit, maar we hebben het weer opgepakt. Het was heel gezellig en het gesprek liep vloeiend, ook met haar nieuwe huisgenoot. 

Hij heet Ege, wat je uitspreekt als Eeje. Ege betekent eik. Ik ben de laatste tijd weer veel namen tegengekomen die uit de natuur stammen en googlede er een paar.

Hier zijn een paar jongens/mannen namen:

Ask = Es; Elm = Iep; Flint = Vuursteen; Hasse komt van hazelnoot; Falk of Falke = Valk; Sten hier spreek je het uit als Steen wat het ook betekent; Storm, dat zegt het al; Tjørn = Doorn en Ege. Dit zijn oude namen die weer terugkomen. Dus...als je nog inspiratie nodig hebt;-)


Annie en Ege wonen in Bryrup, in de prachtige beboste omgeving rond Skanderborg en Silkeborg. het "Søhøjlandet". Zijn we daar ook weer eens geweest. De chef moest rijden, want mijn arm wil nog niet goed meewerken. Dat komt nog wel; het wordt al beter ;-)

3 opmerkingen:

  1. De namen uit de Scandinavische landen zijn in Nederland ook een tijd populair geweest. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je de namen hardop zegt, zijn ze eigenlijk wel duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk zeg! Ik wist niet dat er zoveel natuurnamen waren!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!