Rabarbertaart/cake met marsepein.
Lekker met de eerste rabarber van het jaar.
Serveer dit met aardbeien, frambozen, zwarte bessen en/of ijs (met een toefje slagroom of crème fraîche).
Ingrediënten:
200 gr. rabarber
2 eetlepels suiker
2 eieren
75 gr. suiker
100 gr. bloem
1 theelepel bakpoeder
(in Nederland kun je natuurlijk ook zelfrijzend bakmeel gebruiken inplaats van bloem en bakpoeder)
2 theelepels vanillesuiker
een mespuntje zout
100 gr marsepein
75 gr gesmolten boter
eventueel wat grove suiker voor de sier.
Zo maak je het:
Spoel de rabarber en snijdt deze in stukjes van ca 1 cm. Leg ze in een schaal en strooi er 2 eetlepels suiker over.
In een andere schaal klop je de eieren met 75 gr suiker lekker los en romig met de mixer.
Zeef de bloem, vanillesuiker, bakpoeder en zout over het eiermengsel en roer dit alles onder elkaar.
Voeg dan de grof geraspte marsepein en de rabarber toe.
En tot slot de gesmolten boter.
In een sprinvorm van ca. 24 cm/diameter.
Strooi er eventueel wat grove suiker over en een paar stukje rabarber.
Bakken in een "gewone" oven (boven en onderwarmte) 180 graden in ongeveer een uur.
Laat de koek afkoelen op het rooster.