De chef werd 70. Mijn dierbare man, far, morfar en farfar. Jaja, je hebt wat titels in Denemarken. We hebben er een heel gezellige, fijne dag van gemaakt! Met de kinderen en kleinkinderen. Zoooo gezellig!
Eerst met koffie/thee en "varme hveder" = warme tarwebroodjes, vanwege het feit dat het Storbededag was; een vrije dag dus in DK met de winkels dicht. Omdat de bakkers op Storbededag niet mochten werken bakten ze de dag ervoor broodjes om op te warmen. Deze traditie is in ere gehouden! Een keer per jaar...varme hveder!
In plaats van taart een "kagemand", een heerlijke koek (met snoepjes erop en een band van marsepein).
Er waren cadeau's! Een van de mooiste is het tegoed hebben van een feest dat onze kinderen willen organiseren. Als het kan/mag/doorgaat/er geen stok tussen gestoken wordt/we gezond blijven..... Een feest met een speenvarken aan het spit met alles erop en eraan. Voor de familie (als die uit NL mogen komen) voor kinderen en kleinkinderen en voor vrienden. Duimen dus maar. Ergens...begin augustus of begin september..
We gingen er even uit, naar buiten. Even een luchtje scheppen resulteerde in een korte wandeling naar Sandra's huis. Daar lagen grote stenen - runestenen uit het ijstijdperk - op het grasveldje voor. Dat grasveld moet veranderen om een een extra plaats voor een auto maken. De straat is nogal smal daar en Casper heeft nu ook een voertuig. En twee stenen (loeizwaar!) lagen in de weg. Het bleef niet bij "even kijken"...
Thuisgekomen werd het eten klaargemaakt. Caroline was nu ook van de partij; die was naar een "svendegilde" geweest. Als je hier een vakdiploma hebt gehaald (na een studie van 4 jaar, theorie en praktijk) dan ben je "Svend", Gezel, uitgeleerd. En dat wordt gevierd. Een van haar klasgenoten gaf een uitgebreide lunch voor familie en vrienden en kreeg een berg cadeautjes. Later op de dag kwam kleindochter gezellig naar haar morfar.
Onze fantastische dochter had alles voorbereid voor de burgers met pulled pork.
Er was vlees, vis voor de vegetariërs, coleslaw in twee varaianten, de perfecte barbecuesaus, geglazeerde uien, avocado en sla....mmmm, daarbij lik je echt je vingers af. Wij hadden gezorgd voor het voorgerecht, een kaviar-garnalenrand met gerookte zalm. En als toetje ijs en fruit.
Zie hier mijn keukenprinses!
Dank jullie wel lieverds!!!!!